Implantaat behandelingen

Werkwijze Sinds 2008 kunt u bij tandarts Hoek terecht voor implantaten. Inmiddels hebben honderden mensen…

Werkwijze

Sinds 2008 kunt u bij tandarts Hoek terecht voor implantaten. Inmiddels hebben honderden mensen in onze praktijk deze behandeling ondergaan.

Tijdens het eerste bezoek worden uw wensen en uw situatie besproken. Er worden vragen gesteld over uw gezondheid en er vindt een mondonderzoek plaats. Er moet worden vastgesteld of uw gezondheid en de gezondheid van de mond het plaatsen van implantaten niet in de weg zit. Bovendien kunnen er omstandigheden zijn zoals een zeer smalle kaak die het plaatsen van implantaten ingewikkelder maken.

Naar aanleiding van de bevindingen wordt een behandelvoorstel gedaan. De behandeling zelf, de behandelduur, de kans op succes en de kosten worden uitgelegd. Er wordt een berekening gemaakt van uw eigen bijdrage na vergoeding door uw ziektenkostenverzekeraar.

Direct of in een volgende afspraak kunnen de behandelingen worden ingepland. Wij doen ons best een korte wachttijd voor implantaten te verzorgen door vooraf tijden vrij te houden hiervoor.

Mogelijkheden

Implantaten kunnen de basis vormen voor een enkele kroon of een brug. Een brug is een vaste combinatie van meerdere kronen aan elkaar. Ook kunnen er klik verbindingen of een staaf verankering worden geplaatst op de implantaten waarop een uitneembaar gebit wordt vastgezet. Wij hebben ervaring met al deze mogelijkheden.

Verwijzing

Wanneer u niet bij ons in de praktijk bent ingeschreven kunnen we u niet zomaar helpen. Uw eigen tandarts voert dan de regie over de zorgverleners die u bezoekt. Vraag uw tandarts ons een verwijzing of bericht te sturen waarna een afspraak gemaakt kan worden.