Om al onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden, verzoeken wij u vriendelijk om ons tijdig te informeren als u een afspraak niet kunt nakomen. U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 24 uur voor de voorgaande werkdag. Dit houdt in dat als u een afspraak op maandagmiddag heeft, u deze uiterlijk op vrijdagmiddag moet annuleren. Houd er rekening mee dat weekenddagen niet meetellen; een annulering op zondag voor een afspraak op maandag wordt als niet tijdig beschouwd.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Kosteloos annuleren is mogelijk tot 24 uur voor de voorgaande werkdag.
  • Bij te late annulering of niet verschijnen zonder bericht, zijn wij gerechtigd om kosten in rekening te brengen.

Prestatiecode C90

Bij het in rekening brengen van deze kosten gebruiken wij de C90-code, zoals vastgelegd in het Uniforme Particulieren Tarieven (UPT)-systeem voor tandartsen. Deze code is specifiek bedoeld voor situaties waarin een patiënt niet op de afspraak verschijnt of te laat annuleert.

Wat houdt de C90-code in?

  • Kosten bij gemiste afspraken: De C90-code stelt ons in staat om kosten te berekenen voor niet nagekomen afspraken, ter dekking van de verloren tijd en middelen.
  • Percentage van de voorgenomen behandeling: Wij kunnen een percentage (van 0% tot 100%) van de kosten van de geplande behandeling in rekening brengen, afhankelijk van de omstandigheden.
  • Gebaseerd op de geplande behandeling: Het bedrag dat in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de verrichtingen die tijdens de afspraak zouden zijn uitgevoerd.

Redelijkheid en overmacht:

Wij streven ernaar om billijk en redelijk te zijn in de toepassing van de C90-code. In geval van overmacht of bijzondere omstandigheden zullen wij dit in overweging nemen. Neem alstublieft tijdig contact met ons op om de situatie uit te leggen, zodat we indien nodig kosten kunnen annuleren.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.