‘Wij bieden eerlijke, betaalbare en doelmatige mondzorg’

‘We kunnen onszelf als team nu verder ontwikkelen’ 

EDE Een stralend en gezond gebit is niet voor iedereen weggelegd. Door de jaren heen kan er namelijk veel met je gebit gebeuren. De TandheelkundeHoek in Ede is jou daarom graag van dienst voor de juiste zorg die perfect bij je past. “De patiënten helpen wij bij voorkeur met zo ongecompliceerd mogelijke oplossingen zodat we eerlijke, betaalbare en doelmatige mondzorg kunnen aanbieden.” 

DE TANDHEELKUNDEHOEK 
Tandartspraktijk ‘De TandheelkundeHoek’ in Ede zorgt ervoor dat patiënten met een glimlach de deur uitlopen. Tandarts Henk Hoek is de praktijk aan het Spindopplein tweeënhalf jaar geleden begonnen en zit inmiddels al ruim twintig jaar in het vak. “Nadat ik in 2002 afstudeerde, ben ik vier jaar militair tandarts bij de Landmacht geweest. Een hele mooie periode waarin ik nog veel bij heb geleerd, zoals het uitvoeren van chirurgische extracties van bijvoorbeeld verstandskiezen.” Uiteindelijk was het doel toch een eigen praktijk. “Na mijn tijd bij defensie heb ik tien jaar een kleinere praktijk aan de Arnhemseweg in Ede gehad. Hierna werd het tijd voor de volgende stap.” 

Een grote tandartspraktijk met vijf behandelkamers was nooit een specifiek doel voor de tandarts. Wel wilde hij zichzelf blijven ontwikkelen op het gebied van implantaten en andere specialistische behandelingen. Hiervoor is ruimte en een groter aantal patiënten nodig, daarom opent hij tweeënhalf jaar geleden De TandheelkundeHoek in Ede. “Dit was een flinke overgang: van bijna 3.000 naar meer dan 10.000 patiënten. Daar ben ik erg trots op; we kunnen onszelf als team nu verder ontwikkelen. Door de grotere aantallen patiënten kunnen medewerkers zich specialiseren en hebben we betere apparatuur in huis.” 

ONDERSCHEIDEN VAN ANDEREN
Er is in de tandheelkundige zorg een ontwikkeling te zien dat tandartspraktijken onderdeel zijn van grote ketens. De TandheelkundeHoek onderscheidt zich hier duidelijk van. “Wij zijn een zelfstandig geleide praktijk, waarbij het ondernemerschap ondergeschikt is aan het zorgverlener zijn; we willen tandarts zijn en geen koopman. Wij vinden het belangrijk om tijd te nemen voor onze patiënten.” Daarbij probeert de praktijk om samen tot een oplossing voor een tandheelkundig probleem te komen. Voordeel van een zelfstandige praktijk is ook de vrije keuze van de materialen en apparatuur die gebruikt worden. “We willen de mensen graag verder helpen met doelmatige middelen. Een oplossing hoeft namelijk niet altijd moeilijk of duur te zijn.” 

Naast doelmatige mondzorg is eerlijkheid en betaalbaarheid belangrijk. Hoek: “Bij elke patiënt die een behandeling nodig heeft, vertellen we vooraf wat we van plan zijn, hoeveel het gaat kosten en wat eventuele risico’s zijn. Op die manier komt de patiënt zo min mogelijk voor verrassingen te staan.” 

DIVERSITEIT AAN BEHANDELINGEN
De TandheelkundeHoek levert een uitgebreid pakket van hoogwaardige tandheelkundige behandelingen aan. “Mensen kunnen bij ons onder andere terecht voor een controle, composiet-restauraties, implantaat-kronen en klikgebitten, facings, bleken, kronen en brug- werk, mondhygiëne behandeling en preventie behandeling. Dankzij de brede expertise kunnen onze medewerkers je bijna altijd en overal mee helpen.”
Ook patiënten met angst voor de tandarts zijn hier op de juiste plek. “Angst komt heel vaak voor en daar hoeven mensen zich zeker niet voor te schamen. Door middel van bijvoorbeeld een spiegel laten we angstige patiënten zelf meekijken met wat er gebeurt en worden ze meegenomen in het proces.” Dankzij onder andere deze werkwijze boekt de praktijk vaak successen en lopen patiënten blij de deur uit. “Dit is heel erg mooi om te zien en geeft je veel voldoening.” 

VERTROUWDE GEZICHTEN 
De praktijk heeft veel medewerkers. “Twee tandartsen, Wouter Kwant en Peter van der Aa, zijn al lang bekende Edese gezichten. Daarnaast werken we met nieuwe ervaren tandartsen en een jonger afgestudeerde tandarts die met alle nieuwigheden uit haar opleiding de praktijk verrijkt. Een mooie mix dus.” De ongeveer 30 medewerkers zijn onderdeel van een gezellig team. “Er hangt bij ons een positieve sfeer en iedereen leert van elkaar.” 

De praktijk is gevestigd aan Parkweg 81A in Ede, dicht bij de nieuwbouw-woonwijk Enka en op slechts enkele minuten loopafstand van treinstation Ede-Wageningen. Wil je meer weten over tandartspraktijk De TandheelkundeHoek in Ede? Kijk dan op de site https://detandheelkundehoek.nl/. Sinds kort kun je zelfs online een afspraak maken, wijzigen of annuleren. “Doordat onze praktijk tegenwoordig ook in de avonduren en op zaterdag is geopend hebben wij weer ruimte en verwelkomen wij graag nieuwe patiënten die wij uitstekende en complete mondzorg kunnen bieden met ons team van tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten.” 

Praktijkmanager
De TandheelkundeHoek

Parkweg 81a
6717 HM Ede
Tel. 0318-636936
www.detandheelkundehoek.nl 

Deel dit bericht